(V)echtscheidingen

Ben je van plan te gaan scheiden? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. We inventariseren jullie wensen en creëren overzicht wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn, is het van het grootste belang dat ouders geen ruzie met elkaar hebben, het met elkaar eens zijn en met een frisse blik het voor hun kinderen zo aangenaam mogelijk maken.

Ouderschapsplan

Bij een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn, is het maken van een ouderschapsplan verplicht. We bespreken alle mogelijkheden die in de toekomst van belang zouden kunnen zijn. Denk hierbij aan verzorging en opvoeding, co-ouderschap, omgangsregeling, kinderalimentatie, vakanties, schoolkeuzes, sport, sociale omgang, extra kosten die niet onder de alimentatie vallen, nieuwe partners etc.

Convenant

Een echtscheidingsconvenant is een document waar jullie onderlinge afspraken instaan als jullie gaan scheiden. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. Denk hierbij aan het ouderlijk gezag, partneralimentatie, woning, hypotheek, verdeling inboedel en vermogen, bankzaken, belastingen, pensioen, overlijden etc. Niet altijd het leukste onderwerp om te bespreken, maar als jullie uit elkaar gaan is het wel goed om onder al deze onderwerpen een juiste streept te zetten.

Alimentatie

We berekenen zowel de kinder- en de partneralimentatie en bekijken of jullie recht hebben op eventuele toeslagen na jullie scheiding.

Relatie- en huwelijksbemiddeling

Mocht één van beide nog niet overtuigd zijn van een scheiding, dan kunnen jullie ook samen op zoek gaan naar wat er zich onder de oppervlakte afspeelt. Stel dat een scheiding toch niet de oplossing blijkt of dat het uiteindelijk wel de beste oplossing lijkt, maar dan wel als alles goed is besproken en uitgesproken en er begrip voor elkaar is.

Algemene mediation

Ook bij een familieruzie, burenruzie of een geschil op de werkvloer kan mediation een goede oplossing zijn. Elke vorm van ruzie of conflict vergt van beide partijen veel energie en waarom zou je elkaar het leven zuur maken als je na een goed gesprek weer samen door een deur kan. Vaak is daar minder tijd voor nodig dan je denkt