Gratis kennismakingsgesprek

Van belang is of de mediator waarmee jullie aan het werk willen ook echt bij jullie past. De keuze voor een mediator alleen op een tarief baseren, kan achteraf een deceptie worden als blijkt dat je toch niet goed bent voorgelicht over alle voor- en nadelen van jullie beslissingen. In een gratis kennismakingsgesprek van een half uur vertel ik meer over mezelf, inventariseren we jullie behoeften en wensen en nemen we alle stappen door. En pas als jullie je hier beiden goed bij voelen, tekenen we een overeenkomst, waarna de mediation van start gaat.

Wat kost mediation

De duur en daarmee ook de kosten worden grotendeels bepaalt door jullie situatie. Zijn jullie samenwonend, getrouwd, hebben jullie wel of geen kinderen, met of zonder koophuis etc. Naast het gewenste aantal op te leveren documenten (convenant en/of ouderschapsplan, een kinder- en/of partneralimentatieberekening, vermogenverdeling) bepaalt jullie onderlinge verstandhouding natuurlijk ook hoelang de uiteindelijke mediation gaat duren.

Qua kosten bekijken we eerst of jullie, of éen van jullie, in aanmerking komen voor een toevoeging (= subsidie van de Raad voor de Rechtsbijstand). Zo’n toevoeging kan alleen worden aangevraagd door een geregistreerd MfN mediator. Voldoe je aan de voorwaarden, dan betaal je alleen nog maar een eigen bijdrage. Het reguliere uurtarief bedraagt € 66,12 excl. 21% btw per partij. Ik help jullie om zelf thuis al veel voor te bereiden, zodat er efficiënt met de tijd wordt omgegaan.

Bel mij terug