Gratis kennismakingsgesprek

Van belang is of de mediator waarmee jullie aan het werk willen ook echt bij jullie past. De keuze voor een mediator alleen op een tarief baseren, kan achteraf een deceptie worden als blijkt dat je toch niet goed bent voorgelicht over alle voor- en nadelen van jullie beslissingen. In een gratis kennismakingsgesprek van een half uur vertel ik meer over mezelf, inventariseren we jullie behoeften en wensen en nemen we alle stappen door. En pas als jullie je hier beiden goed bij voelen, tekenen we een overeenkomst, waarna de mediation van start gaat.

Wat kost mediation

De duur en daarmee ook de kosten worden grotendeels bepaalt door jullie situatie. Zijn jullie samenwonend, getrouwd, hebben jullie wel of geen kinderen, met of zonder koophuis etc. Naast het gewenste aantal op te leveren documenten (convenant en/of ouderschapsplan, een kinder- en/of partneralimentatieberekening, vermogenverdeling) bepaalt jullie onderlinge verstandhouding natuurlijk ook hoelang de uiteindelijke mediation gaat duren.

Qua kosten werk ik met een uurtarief van € 70,25 excl. 21% btw (= € 85 incl. 21% btw per persoon). De bedragen voor mediation worden per persoon gecommuniceerd, omdat ik de belangen van beide partijen behartig en ook voor bedrijven werk of met partijen te maken heb die niet op hetzelfde adres wonen (familie-, burenconflicten etc.). Het uurtarief heet wel een uurtarief, maar is in de praktijk natuurlijk een minuutprijs. Verder bereken ik nadat de overeenkomst zou zijn getekend reistijd bij huisbezoek en indien van toepassing eventuele parkeerkosten. Alles op 1 factuur is vanzelfsprekend ook mogelijk.